info@glashatai.com 08:19 08.08.2020

Полагат износващ асфалт на пътя на тръбата


Полагат износващ асфалт на пътя на тръбата

Започна полагането на последния износващ асфалт на пътя, засегнат при строителството на аварийния водопровод за Перник. 9 км и 200 метра е дължината на участъка, който изцяло се ремонтира от Мало Бучино до Перник. До момента са асфалтирани 4 км. Областният управител инж. Емил Костадинов и Методи Петров - началник отдел "Инвестиционни ремонтни дейностите" в Областно пътно управление инспектираха съвместно обекта.
По време на ремонтните дейности се възстановиха и участъци, които са нарушени при други условия през годините. Асфалтирана е и улица в село Големо Бучино, която до преди това е била на чакъл. Тя е с дължина 750 метра и оттам минава тръби на новия водопровод. Ще бъдат почистени канавките и възстановени бордюрите, банкетите и ограничителните огради, както и ще бъде положена пътна маркировка.
Припомняме, че в рамките на ремонтните дейности беше напълно възстановена и отсечката на велоалеята, която беше разкопана при полагането на тръбите за новия водопровод.
Предстои асфалтиране и на участъка от къщите в кв. "Мошино" до разклона за Регионалното депо, където се подменя водопроводната мрежа от Община Перник, със средствата отпуснати от Министерския съвет на стойност 35 млн. лв. за цялата градска мрежа.


Публикувана на 31.07.2020


0 коментара