info@glashatai.com 05:37 13.05.2021

Никой не контролира санитарно- хигиенните мерки по време на дълъг път /обновена/


Никой не контролира санитарно- хигиенните мерки по време на дълъг път /обновена/

Никой не контролира хигиенните мерки за Ковид 19 по време на дългите курсове на междуградските автобуси. Носенето на маски е по желание въпреки разпоредбите. Дизенфектанти липсват. Така, ако един от пътуващите 40-50 човека е носител на зараза, след 5-8 часа път до морето заразени ще са поне половината.
Спасението е в ръцете на самите пътници, но и те не хаят. Маски не се носят, шофьорът тактично не чува забележките, ако някой си позволи да ги направи.
Случката, подадена ни от читател е показателна. Автобусът е бил на фирма, регистрирана в благоевградското село Бело поле. Курсът от Слънчев бряг до Благоевград. Вътре с маски- един двама от около 40-50 човека.
Сайтът ни подаде сигнал до РЗИ-София четири часа преди пристигане на возилото на софийската автогара. Сигналът е прочетен своевременно, сочи докладът в mail-ът ни. Реакция- не последва.

Вярно, е че Господ вероятно бди над България и заразата до този момент изглежда горе- долу контролирана, но и самият той да дойде да ни уравлява нищо в тази държава няма да се промени докато няма солени глоби за неспазващите правилата.

РЗИ- София не реагираха на сигнала своевременно. За сметка на това 15 дни по-късно в редакцията ни дойде е- mail, че благоевградската здравна инспекция е проверила въпросната фирма, 10 дни след нашия сигнал. Инспекцията е извършена минути преди 8.00 сутринта в присъствието на управителя на фирмата. Разбира се, че всичко е точно. Нарушения не са открити.
Подобни проверки, завършващи с липса на нарушения и случващи се с управителите на фирмите обясяват небрежността на превозвачите. Дали е случайно или не, но област Благоевград е една от териториите с най-много заразени и болни от Коронавирус в страната.
 


Публикувана на 03.08.2020


0 коментара