info@glashatai.com 11:01 27.09.2020

Внимавайте на пътя! Престъпници по шосетата- много


Внимавайте на пътя! Престъпници по шосетата- много

Пет бързи производства са започнати през почивните дни.

С 2, 60 промила алкохол в издишания въздух е управлявал автомобила си марка „Ауди“ 66-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 07 август вечерта, на ул. Бяла Слатина“ в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 07 август в с. Рударци е проверен лек автомобил „БМВ“, собственост и управляван от 58-годишен перничанин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 26 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба и автомобилът е конфискуван. Мъжът е задържан за 24 ч.

  Нерегистриран мотоциклет е установен от служители на Първо РУ. На 07 юли в пернишкото с. Мещица органите на реда проверили мотоциклет „Априлия“ , управляван от 46-годишен местен жител. Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България.

35-годишен перничанин е шофирал лек автомобил Фиат „Пунто“ без свидетелство за правоуправление. Мъжът е проверен на 09 август около 04, 00 ч. на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. Установено е, че книжката му е отнета с наказателно постановление в сила от месец септември 2019 г., а колата е с прекратена регистрация. Алкохолната му проба и тази за наркотици се оказали отрицателни. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед.

43-годишен радомирец е шофирал автомобил марка „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в издишания въздух 1, 78 промила. Мъжът е проверен вчера около 21, 00 ч. в гр. Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч., а автомобилът му е иззет.

 


Публикувана на 10.08.2020


0 коментара