info@glashatai.com 17:37 24.09.2020

Кметът Владимиров: 15 септември е големият ден, който обединява всички българи


Кметът Владимиров: 15 септември е големият ден, който обединява всички българи

Уважаеми учители,

Скъпи деца и ученици,

Драги родители!

15 септември е големият ден, който обединява всички българи. Денят на началото! Денят, в който се сливат радост, усмивки, вяра и надежда. Денят, в който всички се покланяме на апостолите на знанието.

Още от Възраждането българският учител е на пиедестала на обществените ценности. Уважението към него е непроменлива величина, независимо от превратностите на времето. Той владее магията на познанието и отваря вратите на бъдещето. Неговият труд е благословен. Бъдете горди с мисията си, уважаеми учители! Поклон пред вашата всеотдайност, упоритост и професионализъм! На вас нацията е поверила най-скъпото – своето бъдеще.

Уважаеми родители! Започва една учебна година, пълна с неизвестности, в която приоритет ще бъде опазване здравето на децата. И това ще го постигнем само ако сме единни, ако взаимно си помагаме и имаме доверие един в друг . Уверен съм, че училището ще си остане място за радост и сбъднати мечти.

Скъпи ученици! Вие прекрачвате прага на родното училище с енергията на непокорната младост, с ентусиазма на първооткривателите, с амбицията на знаещите и можещите. Светът е пред вас, но за да го завладеете, ви трябва приятелски подадената ръка на вашите учители, трябват ви техните знания и житейска мъдрост, тяхната човечност и топлота. Бъдете любопитни, не спирайте да търсите и отстоявате себе си, за да откриете своя път. Вярвайте, че сте уникални и неповторими! Превърнете училището в място на своите сбъднати мечти!

Дълбоко вярвам, че нашето училище ще сбъдне общата ни мечта – да живеем като достойни граждани на света!

Желая на всички лично щастие и професионални успехи! Бъдете здрави!

Честит първи учебен ден, перничани!

Станислав Владимиров
Кмет на Община Перник


Публикувана на 15.09.2020


0 коментара