info@glashatai.com 03:29 25.10.2020

Съветниците от ГЕРБ се обявиха против скрита приватизация на Профилакториума


Съветниците от ГЕРБ се обявиха против скрита приватизация на Профилакториума

Общинските съветници на ГЕРБ се обявиха против скритата приватизация на Профилакториума. На предстоящата сесия ще бъде гледана точка за здравното заведение, което от години е в тежко финансово състояние. „Да спрем да се делим на партиен принцип и да спасим уникалната болница”, призова Денислав Захариев

Преди време се появи инвеститор за болницата. Това наложи офертата да бъде преценявана от специална комисия в съвета. За нея беше нает и юридически консултант. Съветниците на ГЕРБ твърдят,  фирмата пожелала да развива дейност няма опит в медицинската сфера, а в пътното строителство. Тя предлага 700 хил. лв, инвестиция и да се увеличи капитала на дружеството. С тези пари ще се погасят само част от дълговете на дружеството и то наистина ще работи по-спокойно. Инвеститорът обаче иска промяна в правния статут на дружеството. „Това е скрита приватизация”, твърди Захариев. Заедно с колегите си Явор Рангелов и Андрей Павлов и от името на всички съветници на ГЕРБ се обявиха за спасяване на Профилакториума.
Сградата и замята са уникални. Освен това има спечелен проект за социални дейности в същата тази сграда.  Той е на стойност 1,5 млн.лв и е особено важен за перничани. Както Глашатай вече е писал проектът е насочен към обгрижване на стари и болни хора.
„Позволим ли си да загубим този проект. Губим и така необходимата грижа за тези хора, както и парите”, каза Рангелов.

Решението, което съветниците предлагат е в следващия бюджет на Перник да се заложат средства за разплащане с доставчиците, които са в порядъка на над  200 хиляди лева , а големите дългове към НАП и общината да бъдат разсрочени, така че да паднат лихвите и да могат да се погасяват по лесно.
Здравното заведение е задлъжняло с около 1,5 млн.лв


Публикувана на 21.09.2020


0 коментара