info@glashatai.com 03:43 25.10.2020

Отложиха заема на детско и ученическо хранене


Отложиха заема на детско и ученическо хранене

Отложиха разглеждането на искането за заем на детско и ученическо хранене. Причината късно постъпило становище от община Перник. Според председателя на местния минипарламент становището на общината е дошло минути преди заседанието. Денислав Захариев съзря лошо отношние на общината към търговските и дружества.
Всъщност  Община Перник е дала отрицателно становище на искането за  безлихвен заем на Детско и ученическо хранене. Това стана ясно на днешното заседание на общинския съвет. Мотивът е липса на средства.

Както Глашатай писа Дружество иска заем от Общината Дружеството иска Безлихвен заем в размер на 40 000 лв . Парите са необходими за оборотни средства. Причината за липсата на които е  обявената грипна ваканция на 4 март и последвалото извънредно положение заради коронавируса. Дейността е подновена едва от 15 септември.
За шестмесечния период предприятието не е имало никакви приходи, но е обслужвало задължителните разходи за електрическа енергия, топлоенергия,наем, телефон, заплати и осигуровки.
На сесията стана ясно още, че през май месец съветниците са  гласували 100 000 лв. резерв, които при необходимост да се ползва от  Детско и ученическо хранене и ДКЦ 1.

Представляващия кмета зам. кмет Стефан Кръстев обясни, че има законова пречка да се приложи този резерв, от дясно Денислав Захаиев реклипира, че през май месец групата на ГЕРБ е гласувала против. „Тогава вие твърдяхте, че всичко е законно и ОК, сега не е.  Дайте да отменим решението от месец май и всеки подкрепил го да си носи отговорност”, каза още Захариев.
Миланов предложи точката да бъде отложена, заради късното внасяне на становището в общинския съвет


Публикувана на 25.09.2020


0 коментара