info@glashatai.com 06:28 25.11.2020

Иван Стратиев показва картини в Деня на Перник


Иван Стратиев показва картини в Деня на Перник

На празника на Перник поредната си самостоятелна изложба ще покаже Иван Стратиев. Стратиев е роден в Трън, но живее в столицата. Възпитаник е на  Великотърновския университет, специалност графика. Участвал е в редица изложби в България и чужбина. Има над 30 самостоятелни изложби в София, Варна, Париж, Прага, Виена, Цюрих и други. Негови произведения са притежание на галерии и частни колекции в много страни по света. Работи предимно маслена живопис и акварел, както и графичните техники литография и офорт.

Критици определят изкуството му като  фигуративно – от реализъм през хиперманиеризъм и сюрреализъм до анахронизъм.  Обикновените ценители Стратиев печели с емоционалността в творбите си и необятността на непреходните и вечни теми в света и живота.

Есента на 2020 предоставя истинки бижута на ценителите на изобразителното изкуство. Вчера в зала "Кракра" на галерия Перник беше открита експозицията "Симбиоза" на Елена Темелкова. Стратиев ще покаже творбите си в зала "Любен Гайдаров" на 19 октомври.


Публикувана на 14.10.2020


0 коментара