info@glashatai.com 06:34 25.11.2020

Истинско културно бижу от багри и емоции подреди Радослава Манова в Областта


Истинско културно бижу от багри и емоции подреди Радослава Манова в Областта

Красота, изящество и стил показва във втората си самостоятелна изложба Радослав Манова, която беше открита днес в галерия „Атриум" в Областна администрация Перник. 35 невероятни творби, сътворени с много любов, емоция и положителни мисли, радват окото на всеки, който се докосне до тях. На откриването на експозицията присъстваха много приятели на автора и ценители на изкуството.

 

„За мен е истинско удоволствие тези прекрасни картини на г-жа Манова да гостуват в Областна администрация Перник. Ради,  продължавай да твориш и да ни радваш с красотата на истинската страна на живота чрез „Другото лице". В света на изкуството няма граници за таланта и ти го показваш в картините си. Желая ти от сърце успех", сподели областният управител инж. Емил Костадинов.

„Когато всяка картина е сякаш едно ново начало и едно ново раждане , тогава душата се радва, обича, страда и я боли . Но се намира и е цяла , и затрептява с хармонията и красотата на естеството. Тогава , изкуството е не просто четка в ръцете ти , а изповед откровена , смела и честна . Изповед за пътя. Другото лице...". С тези думи авторът сложи началото на експозицията.

За творчеството и картините на Радослава Манова говори художникът Иван Стратиев. Той не скри, че тя притежава изключително живописно чувство. 

"Това е рядък дар или е наследственост. Дори голяма част от художниците тази чувствителност, тази живописност  към цвета и съчетаването липсва, за съжаление. При нея тя го постига, без да се замисля, интуитивно" , сподели още  Иван Стратиев.


Публикувана на 21.10.2020


0 коментара