info@glashatai.com 03:13 30.11.2020

Ето как отбелязват празника си радомирци /снимки/


Ето как отбелязват празника си радомирци /снимки/ Източник на снимката: община Радомир-пресцентър

С церемония за издигане на знамената започна отбелязването на Димитровден – Ден на Радомир. Кметът Пламен Алексиев и председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов издигнаха българското национално знаме, флага на ЕС и този на града пред сградата на общината.

Традиционният тържествен водосвет за празника беше отслужен от отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия.

В Общински исторически музей – Радомир се откри изложба-живопис на художника Богомил Благоев, който присъстваше лично на експозицията. За да уважат събитието, дойдоха и други майстори на изобразителното изкуство, в лицето на Елена Темелкова, Станислав Тасев, Милена Николова и Катя Йоцова. Изложбата ще остане на разположение на посетителите на музея в Радомир един месец.

Кулминацията на празника беше прожекцията на филма "Всички пътища водят до...Радомир" пред сградата на общината. Продукцията обра овациите на десетки радомирци, които дойдоха на място да я изгледат, спазвайки необходимата социална дистанция помежду си. Филмът е дело на "МониАрт-студио", по поръчка на Община Радомир, а негов сценарист и режисьор е Симеон Григоров. Със свои роли във филма участват Ася и Иво Иванови. Иво Иванов е психолог в ОУ "Христо Смирненски" в Радомир, а неговата съпруга Ася е учител в детска градина "Осми март" в града.

Празничната заря ще озари небето над Радомир в 21:00 часа днес.

 

 

 

 

 

 

 

 


Публикувана на 26.10.2020


0 коментара