info@glashatai.com 02:29 26.02.2021

Наша актриса с престижни отличия в Ню Йорк и Прага


Наша актриса с престижни отличия в Ню Йорк и Прага Източник на снимката: facebook

С приз за най-добра актриса е отличена  българската актриса Евелин Костова. През последния месец тя грабна две престижни награди от два международни фестивала – в Ню Йорк и в Прага.

Перничанката заслужи отличията си заради работата си в американското късометражно заглавие Coercion („Принуда“ в букв. превод).

Грамотите са от форуми, които традиционно открояват най-добрите продукции на месеца. Костова е спечелила симпатиите на журито и в двата форума, а в Голямата ябълка отличават и работата на друга българка – Ива Денчева. Тя се е трудила едновременно за грима, прическите и дори визуалните ефекти в заглавието, става ясно от сайта на феста в Ню Йорк. Специално внимание журито отделя и на оператора Стефан Врачев.

Режисьор на Coercion е американският активист на тема борба с трафика на хора, която вдъхновява и самото заглавие. То е заснето у нас през 2019 г., а именно в такава ситуация е поставена и героинята на Костова – в близо 6-минутния филм тя трябва да избяга от капана на нелегалната миграция.

Източник: standartnews.com


Публикувана на 18.01.2021


0 коментара