info@glashatai.com 02:39 26.02.2021

Глашатай: доверието Ви е най-важно


Глашатай: доверието Ви е най-важно

Свързваме януари с началото, с новото, с промяната. Белотата му /в голяма част от годините/ дава светлина и чистота. В края му често се подават кокичетата, символ на красотата, на спасението от зимата и на пролетта.

Януари е месецът на Глашатай. Появи се на днешния ден преди шест години с амбицията да бъде чист и да отразява случващото се и да не омаскари никого и срещу нищо.

Появи се въпреки няколкото съществуващи по него време /пет на брой/ информационни сайтове и със заявката, че ще е различен. И е: единственото място където няма да прочетете кой с кого си ляга, в колко скъп кич живее и къде отмаря от нищо правенето си. За сметка на това има дразнещи властта /в какъвто и политически цвят да е тя/коментари. Нали това все пак е свободата. Има ги и срещите с истинските самобитни и имащи какво да кажат хора. Има я истинска различност в медийното пространство.

Започнахме в навечерието на Маскарадния фестивал на 2015-та, с идеята именно това красиво, позитивно и пълно с настроение и усмивки зрелище да е първото голямо събитие, което отразяваме. Не ни се получи точно така. Първият голям репортаж не беше весел и не беше празничен.

От тогава, та и до ден днешен все сме подир събитията, макар да ни се случва и да ги изпреварваме от време на време.

За шест години научихме много:   минахме заедно с перничани през кризи всякакви. Не пропускахме и ритъмът на ежедневието, както и празниците.

Зад сухата статистика от повече от 18 000 статии, 40 000 снимки се крие сложността на живота, стоят човешки съдби.

Зад тази от брояча с прочитания, която показва от няколко хиляди до няколко десетки хиляди дневно се крие доверие. Вашето доверие. То е най-важното.

Днес ставаме на шест и съм сигурна, че най-хубавото предстои. Защото януари, оказва се е месецът на началото на най-дълголетните медии. Празниците си в началото на годината отбелязват и колегите от БНР и 24 часа. Да си пожелаем тяхното дълголетие!

Л. Седевчева


Публикувана на 24.01.2021


0 коментара