info@glashatai.com 09:47 20.04.2021

Борисов предложи експертен кабинет


Борисов предложи експертен кабинет

Предлагам мир - да сложим експертите, за да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре.Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във видеообръщение след края на изборния ден, става ясно от видео в профила му всоциалната мрежа

"Нека поздравим всички, че са се явили на изборите, защото има такива, които искат да говорят от името на народа, но ги е страх да ходят на избори, защото като получи 1 или 2 % не е много разбираемо за хората да говори от тяхно име. Нека бъдем по-смирени и не да се чудим и говорим кой с кого може и кой с кого не може. Познавам много по-добре от моите колеги как работят институциите и в Европа, и в света. Предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване. Това са 50+10 милиарда. 50 грант, 10 с лихви. Близо 60 милиарда. България може действително още по-добре да изглежда и да се промени. Никога не съм казвал, че сме идеални. Знам какво говоря и каква отговорност нося. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. Знаете ли, мили мои, колко е лесно да съберем няколко попа и да ви гледаме сеира в парламента. Няма да се справите, нямате експертиза. Нямате хора- не разбирате ли? Трябва да се учите. Имаме огромен потенциал и вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея, да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат. Няма ли стабилна политическа обстановка, бъдете сигурни, нищо няма да се получи с фондове, със Зелената сделка. Вярвайте ми, убеден съм в това", изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

"Слушам, че тези по 4, 5 и 9 % искали да правят нещо антиГЕРБ и антиБорисов. Направете го, но само си спомнете какво стана с Орешарски", заяви Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни как се е правил кабинет, когато не си спечил избори.

"Поне до този момент всички казват, че признават изборите. Действително имаше машини, имаше организация, справихме се. Мои мили опоненти, познавам ви всичките, всичките сте работили с мен, израдвайте се хубаво - вече сте в парламента, станахте депутати. Нали това беше зора още от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Ето ние видяхме - най-мирната, най-толератната, най-позитивната, най-евтината кампания дори, проведохме ние", каза още Борисов. Той отбеляза, че винаги е можело да има по 20-30 млади, красиви и буйни симпатизанти на ГЕРБ, които преследват опонентите му като чакали, където и да са.

"Кой ще надделее? Както казват - на война, като на война. Аз ви предлагам мир. Предлагам да сложим експертите, да сложим хората и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е ясно. Радвайте се един ден, два дена - три и след това помислете кое е стабилно и кое не и как можем да се мобилизираме, нали уж "Съединението прави силата". Това ни е герба. Айде да видим дали можем да се обединим в името на държавата. Досега казвате, че народът не ни иска, иска вас. Хубаво, но 5 %, 4 % и 9 % - ние имаме 25 %. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа", призова Бойко Борисов.

"Извинявам се на медиите за огромната работа, която вършиха по време на пандемията и те. На тези екипи, които обикаляха по карантинираните хора, за да си дадат и те гласа. За нашите сънародници, които работят в секциите в чужбина. Знаете ли как се правят секции по време на пандемия", допълни още Бойко Борисов.
Той заяви, че на първо място благодари на ЦИК, на РИК-овете, които цяла нощ и утре ще продължат да работят. "Пожелавам ви лека вечер, честито на всички победители. Щом си се явил на избори и някой е гласувал за теб, независимо колко са ти процентите - ти си победител", допълни още Борисов.


Публикувана на 05.04.2021


0 коментара