info@glashatai.com 12:20 14.05.2021

Декларация за подкрепа за Корнелия Нинова


Декларация за подкрепа за Корнелия Нинова


Ние, членовете на БСП и симпатизанти от Перник и селата около тях се присъединяваме към силната подкрепа , която Нинова получи от германските и австрийски социалисти, от българските граждани и социалисти, 85% от които я подкрепиха на вътрешнопартийни избори, от председателите на 200 партийни организации от цялата страна, с които тя се срещна. Ние се разграничаваме от позицията на ИБ на ОбС на БСП Перник, с която искат нейната оставка, без да са я обсъдили с общинската организация.
Срещу Нинова застанаха привърженици на Истанбулската конвенция и на ГЕРБ.  Тези, които се прегърнаха с ГЕРБ и искат нейната оставка са не просто партийни предатели, а и национални.
България е в опасност. В разгара на тежка пандемия, икономическа  и политическа криза, когато повече от всякога имаме нужда да бъдем заедно, да сме силни - и в радостта, и в болката, и в грижата за тежкото "утре" ...
Как ще живеем по този начин? С омраза? В тази братоубийствена вражда? Защо поставяме на карта демократичните ценности, които изповядваме? Сега , най-важното е разумът да надделее над безумието.
Предателите, които и поискаха оставката, работят срещу БСП и трябва да бъде разгледано тяхното партийно положение от националните органи на БСП.
Партията трябва да продължи напред и да се яви с нови сили и без вътрешни врагове на предстоящите избори, които да спечели. Партията има необходимост от обединение. Да се научим да уважаваме своите членове и нашите авторитети.
Твърдо подкрепяме Корнелия Нинова като председател на БСП и я каним на среща в област Перник.
Нинова трябва още веднъж да заяви своята решимост в битката с ГЕРБ и нездравите сили в БСП. Изпитанието пред БСП е в това - как при тези реалности да очертае разумния път на партията и на страната.
Националният съвет на БСП трябва веднага още веднъж твърдо да заяви своята подкрепа за президента Радев.
14 април 2021 г, гр. Перник


Публикувана на 15.04.2021


0 коментара