info@glashatai.com 13:42 14.05.2021

Пернишката поетеса Румяна Пелова с първа награда от международен конкурс


Пернишката поетеса Румяна Пелова с първа награда от международен конкурс Източник на снимката: facebook

Пернишката поетеса Румяна Пелова спечели една от първите награда в раздел поезия на  международен литературен конкурс „Небесни меридиани”. Тя е получила  одобрението на авторитетното жури със стихотворението „Яйцата на Фаберже”.

 Пелова е автор  на пет поетични книги: "Еднорози се любят насън", „Луната вместо тебе ме целуна”, „Шепот на магнолия” „Живей си живота, момиче”. „Светлина в раните” Изпод перото и са излезли и две книги с проза: „В окото на миналото” /новели/ и романът  „Снишават се звездите”.

Международният  литературен конкурс „Небесни меридиани”се  провежда за първи път през 2018 година като част от международния фестивал „Българска душа на Святата земя” в гр. Бат Ям, Израел.
Цел на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен на култури между  двата приятелски народа , обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени ,традиции и обичаи ,  интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството , които живеят в различни точки на света

Интервю с Румяна Пелова:Поезията е реалността, облечена в красиви думи.

 


Публикувана на 15.04.2021


0 коментара