info@glashatai.com 14:32 14.05.2021

Борисов предупреди за мигрантски натиск по границите


Борисов предупреди за мигрантски натиск по границите

Премиерът в оставка Бойко Борисов. предупреди и за мигрантски натиск по границите ни с Гърция и Турция, като само за последните дни са заловени над 320 нелегални мигранти.

„Само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за влизане на нелегални мигранти в България. Казвам го за моите опоненти това, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. Това е постигнато с огромни усилия на нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат отвсякъде - от Гърция и Турция. Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум, че хората в другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват“, заяви Борисов.

България вече е в зоната на "ниско рисковите държави" по отношение на епидемичната обстановка,  според данните института "Роберт Кох". Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов посрещнаха новите дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.
„Благодаря на ЕК и големите държави членки. Имаше проблем в целия ЕС. Сега с новите доставка е решен. На макс да се ваксинира, трябва да се слагат по 30 хил. ваксини на ден“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Според него сега вече няма проблеми с липса на дози.


Публикувана на 04.05.2021


0 коментара