info@glashatai.com 01:26 13.06.2021

Националният форум на ГЕРБ даде знак за кадрово обновление в партията


Националният форум на ГЕРБ даде знак за кадрово обновление в партията

По предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов  кметът на София Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов бяха освободени като заместник-председатели на партията. Това стана на националното събрание на ГЕРБ днес. Местата им заеха Томислав Дончев и Даниел Митов.

"Предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на Изпълнителната комисия, защото някак си не отива днес да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Добрич, Силистра или Сливен. Като член на Изпълнителната комисия може спокойно да подпомага Тодор Кръстев и останалите в града.Същото важи и за Митко Николов. На няколко пъти се налагаше да го пращам във Видин, Ямбол и други градове, а това е време, в което се отсъства от самия град“,каза  лидерът на ПП ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че Димитър Николов и Йорданка Фандъкова остават от най-уважаваните и най-заслужилите представители на ГЕРБ.
"За съжаление, времето върви и ставаме все по-старейшини. Надявам се да не прочета заглавия, че е свалено доверието от тях. Точно обратното. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания, да изслушаш хората по няколко часа. Ако имате това време, оттеглям предложението, но аз като кмет на столицата близо 5 години знам какво е да имаш и партийни, и служебни ангажименти", каза още той.

На форума си партията даде знак за кадрово обновление. Националното събрание освободи още Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев от Изпълнителната комисия на партията,

Националното събрание на ГЕРБ освободи Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева като членове на Контролната комисия на партията.

Националното събрание на ГЕРБ прие промени в Устава на партията. Те влизат в сила веднага и предвиждат по-голям брой членове на Изпълнителната комисия на партията, както и възможност за провеждане на заседанията на националните и териториалните органи чрез интернет връзка.

С нови постове вече са: Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов, които  влизат в Изпълнителната комисия на ГЕРБ

В Контролмата комисия на партията ще работят  Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полина Гълъбова


Публикувана на 11.05.2021


0 коментара