info@glashatai.com 10:18 05.08.2021

Ето ги първенците на ,„Лъвский скок“ в Радомир


Ето ги първенците на ,„Лъвский скок“ в Радомир Източник на снимката: община Радомир

Както Глашатай писаВ Радомир отбелязват годишнината от рождението на Апостола с редица проявиТази година за първи път организаторите на събитието по повод рождението  на Левски Община Радомир и Общински исторически музей проведоха състезание  по надскачане - ,„Лъвский скок“. Младежите мериха сили в чест към Апостола на българската свобода. Първо място в класирането и почетна грамота взеха Радослав Петров и Драгомир Драгомиров, както следва за първа и втора възрастова група. На второ място в класирането бяха отличени Ивайло Василев и Мартин Сашов. Трето място се присъди на Виктория Илиева и Юлиан Виденов.

 Община Радомир и Общински исторически музей благодариха на всички младежи взели участие в състезанието.
По традиция пред бюст - паметника на Левски, се проведе гражданско поклонение с тържествен ритуал на поднасяне на венци и цветя. Участие в празничната програмата взеха децата на ЦПЛР – Радомир
.В музеен обект „Стойова къща“ се откри изложба на открито, посветена на „Делото на Дякона през погледа на художници“, както и кинопрожекция на документален филм, проследяващ живота на Васил Левски.. 


Публикувана на 20.07.2021


0 коментара