info@glashatai.com 11:46 05.08.2021

Депутатите се заклеха. Мика Зайкова с първа реч


Депутатите се заклеха. Мика Зайкова с първа реч

Най-възрастният присъстващ народен представител - Мика Зайкова от "Има такъв народ", откри първото заседание на 46-ото Народно събрание. Тя удари първия звънец и на 45-ия парламент.Преди началото проверка на кворума показа, че в НС присъстват 214 от 240 народни представители.
В пленарната зала е президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев и министрите от служебния кабинет, представители на основните вероизповедания в страната, на съдебната власт и на дипломатическия корпус.
На откриването присъства президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов и бивши председатели на Народното събрание.
„За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия обикновено народно събрание“. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“, която даде началото на първото заседание на 46-ото Народно събрание. Депутатите я посрещнаха с аплодисменти.


„Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, дами и господа. Ето защо искам да ви призова – нека да бъдем добри, усмихнати, конструктивни и да работим за мечтата на този народ, за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на ЕС“, каза още Зайкова.

Зайкова изброи трите основни извода, които е направила от парламентарните избори.1. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна.

2. Второто важно нещо, което суверенът каза е, че не дава мнозинство на нито една от партиите, тоест каза ни – работете заедно, за да осъществите мечтата на България. А мечтите трябва да се сбъдват, дами и господа.

3. Третото важно нещо, което народът ни каза, с по-ниската избирателна активност, да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем на работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно.

Депутатите от 46-ия парламент положиха клетва да служат на народа

Ето какво казаха лидерите на политическите партии при откриване на Парламента:

Т. Йорданов: ако до две седмици няма правителство, може да идем на избори

Д. Атанасова:ГЕРБ няма да подкрепи програма, която би унищожила инфраструктурата на дребния бизнес

К. Нинова: приоритет ни е здравеопазването

Северна Македония и новата Ковид 19 вълна сред приоритетите на Христо Иванов

Карадайъ: Ако заменим едно безвремие с друго, няма смисъл да си губим времето

Манолова:"Изправи се.бг. Ние идваме!" са готови на разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България"

 

 


 

 

 

 


Публикувана на 21.07.2021


0 коментара