info@glashatai.com 05:50 19.09.2021

Консултациите при Радев 2:Нинова готова за мандат, Иванов: народът не иска да му връщаме топката


Консултациите при Радев 2:Нинова готова за мандат, Иванов: народът не иска да му връщаме топката

Консултациите при президента Радев продължавт На срещата си с БСП държавният глава заяви: конфигурацията в парламента посочи, че именно от БСП зависи постигането на стабилно управляващо мнозинство
"Ако не се стигне до реализация на първи и втори мандат, ние имаме политическо решение. Затова ако решите, че трябва да ни връчите третия мандат да съставим кабинет, ние ще го вземем", заяви лидерът на БСП.

Лидерът на Демократична България каза: "Този парламент има съдбовна отговорност да излъчи правителство. Редовният кабинет колкото и добре да се справя е кризисна мярка и не може да бъде трайното решение, категоричен бе той. Българският избирател ни даде сложна задача да решаваме - той не даде на никой самостоятелната възможност да управлява, той показа, че чака да поемем отговорност, а не постоянно да му връщаме топката. ДБ ще участва с пълнен принос във всяка роля - дали като пълноценен партньор, дали като участник, който дава подкрепа от страни, дали като опозиция. Надявам се да не се стигне до там, но ако мандата дойде до нас - ние имаме потенциал и ще участваме отговорно, увериха президента от ДБ."


Публикувана на 23.07.2021


0 коментара