info@glashatai.com 13:15 25.10.2021

ГЕРБ: Рискуват живота и здравето на перничани


ГЕРБ: Рискуват  живота и здравето на перничани

За риск за живота и здравето на перничани алармираха на нароочна пресконференция днес общинският и областен лидер на ГЕРБ- Перник Денислав Захариев и Емил Костадинов

На прага сме на нова криза и тя ще е много по-сериозна от всичко, което се случва в последните няколко месеца, свързано с пътищата., каза Областният координатор Емил Костадинов визирайки не само спрените ремонти, а и готовността на  фирмите по пътно поддържане в зимни условия

Това е задължение на МРРБ, но те не го изпълняват. Има сериозна опасност при едно рязко влошаване на времето хората да бъдат блокирани на пътя.

Колегата му Денислав Захариев напомни, заяви: „Въпросът със зимното поддържане е много сериозен и трябва да се търси спешно решение. По автомагистрала „Струма” която ежедневно се ползва от хиляди перничани няма нито техника, нито луга и сол – картина, която по това време винаги се виждаше в предишни години. Фирми и техника трябва да имат готовност за реакция. От следващата седмица се очакват ниски температури и в един момент пътуването на пътищата от републиканската пътна мрежа може да се окаже невъзможно. Правителството рискува живота и здравето на перничани, както и на всички от югозападна България, които ежедневно пътуват по АМ Струма. Фирмите нямат пари, хората не са вземали заплати, хаосът е пълен“ .

Според Захариев  проблемът с пътуването на хиляди по направлението Перник-София през Владая е на път да се разреши, и то благодарение на усилията на кметовете на Перник, Рударци и Кладница. Тези кметове свършиха работата на областната управа, която по закон трябва да изразява мнението на хората и да го защитава пред държавната власт. „Дано обещаните в края на миналата седмица срокове бъдат спазени”, каза Захариев и допълни: „Доколкото знам, обаче решение за пътя за Кладница няма. В един момент през зимата той ще бъде блокиран и ще се наложи общината да влага средства, за да могат хората все пак да имат достъп до други селища, ползвайки обходни общински пътища”


Публикувана на 04.10.2021


0 коментара