info@glashatai.com 05:31 29.11.2021

Общината иска oще мерки, включително on-line обучение


Общината иска oще мерки, включително on-line обучение

С оглед осигуряване на най-добро ниво на защита на населението и във връзка с нарастване броя на новозаразените, навлизането на Перник в тъмночервената зона на епидемиологичната карта за страната и след проведено заседание на Оперативна работна група Община Перник изпрати предложение до областния управител, Регионалното управление на образованието и директора на РЗИ за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на община Перник, считано от 21.10.2021 г. до 05.11.2021г. включително.

Предложените мерки са свързани с обсъдените вчера от министрите на здравеопазването и образованието:

1. За учениците от 1 до 12 клас /вкл./ да бъде въведено обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/.
2. Присъственият процес в детските градини и ясли да продължи при засилен контрол по строго спазване на противоепидемични мерки. При възможност родителите да ограничат присъствието на децата.
3. Да се преустановяват посещенията в детски клубове, езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове за деца.
 4. Посещения в заведенията за хранене по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игрални зали, казина, дискотеки, бар-клубове и нощни клубове да се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от 2 м. между столовете на масите, задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията.
5. Да се преустанови провеждането на спортен тренировъчен процес с изключение на картотекирани състезатели, участващи в държавни първенства и състезания


Публикувана на 19.10.2021


0 коментара