info@glashatai.com 05:25 02.12.2022

Окончателно: ето ги народните избранници от пернишко и с какво са се занимавали преди


Окончателно: ето ги народните избранници от пернишко и с какво са се занимавали преди

Окончателно станаха ясни имената на четиримата новоизбрани депутати от пернишки регион. Клетва в бъдещия парламент ще положат Зорница Стратиева, Кирил Ананиев, Александър Несторов и Николай Минчев

Зорница Стратиева /ДБ/ за втори път ще бъде депутат от Перник. Тя е родена в миньорския град. Завършила строителната гимназия в града и Лесотехническия университет. През 2013 специализира в дъщерната организация на най-голямата организация за опазване на околната среда в Германия – DBU Naturerbe. От 2012 г. работи в една от най-активните природозащитни организации в България – Асоциация на парковете в България. Има опит в подаване на сигнали, становища и предложения по въпроси, касаещи опазването и защитата на околната среда в България. Член е на Националната група по разработване на процедурите за прилагане на Националния FSC стандарт в България.

Крил Ананиев /ГЕРБ/ печели доверието на перничани за трети път. Той е финансист. Ззапочва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи" и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на Президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).Назначен е за служебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. От април 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-ото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-ото Народно събрание.

Александър Несторов /ДПС/ е роден в София. Завършил е висше образование „Финанси“ в Рийджънтс колидж в Лондон, Обединено кралство. Специализирал е „Противодействие на корупцията“. Като юрист, многократно е представял родината пред различни европейски институции и на редица международни форуми.

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат


Публикувана на 17.11.2021


0 коментара