info@glashatai.com 05:02 29.11.2021

Новите управляващи: ограниченията за бизнеса ще отпаднат само при много ваксинирани


Новите управляващи: ограниченията за бизнеса ще отпаднат само при много ваксинирани

Да отпаднат ограниченията и помощта за бизнеса при условията на достатъчно висок процент на ваксинация на населението. Това се договориха партньорите в частта по преговорите за икономическата политика на новото правителство, предаде bnr.bg

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви:

„Това със затварянето, пускането, плащането на едни публични пари – трябва да престанат тези вълни. Не може на всяка вълна да ощетяваме бизнеса. От друга страна да плащаме едни ресурси, които са лимитирани – вместо да ги вкарваме в някакви целеви инвестиционни политики, просто да компенсираме факта, че не сме успели информирано, добре достатъчно, че единственият начин да се спасим оттук нататък е чрез ваксинация. Разбира се, с правото на избор, но информиран избор“.

Преговарящите групи на политическите сили, които ще се опитат да съставят кабинет, се договориха още минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната.

Да отпаднат ограниченията за бизнеса, но срещу достатъчен брой ваксинирани, предложиха в сферата "Икономика" на свой ред от "Демократична България".

Според Георги Ганев това е постижимо до края на първото тримесечие на следващата година:

"Което по наши сметки означава да се удвои темпът на ваксиниране от 20 000 на 40 000 човека на ден, тоест да се отиде към над 200 000 на седмица"


Публикувана на 23.11.2021


0 коментара