info@glashatai.com 00:59 28.01.2022

Откраднаха тайните за ваксините


Откраднаха тайните за ваксините

 Компанията Pfizer обяви, че техен служител е откраднал важна информация за ваксините срещу коронавирус. И дори заведе дело срещу него. В дело, заведено в сряда във федералния съд в Сан Диего, юридическият екип на компанията Pfizer твърди, че фирмата е обект на жесток обир., пишеrazkritia.com

В обвинителния акт, който е внесен в съди се казва, че в престъплението е участвала служителката Цин Хиао Ли, която е нарушила споразумението за поверителност. Въпросната служителка е извършила престъпление като е прехвърлила повече от 12 000 неоторизирани файла в личните си акаунти и устройства от своя бизнес лаптоп.

Предполагаемите материали включват „наръчник“ от 24 септември, съдържащ вътрешни оценки и препоръки за коронавирусната ваксина на Pfizer-Biontec, пише nezavisen.mk.

Все още не е известно, дали става дума за бизнес шпионаж, или Ли е имала планове да продаде тайните на някоя от конкурентните компании по-късно. Единственото, което за момента е ясно, е че тя е извършила незаконно действие.

Pfizer станаха известни със създаването на първата ваксина от Covid-19. Те първи пуснаха в обръщение предпазния препарат и го предоставиха за ползване на световната общност. Към днешна дата тестовете и подобренията по ваксината продължават, но от компанията пазят в пълна тайна изследователските си програми.


Публикувана на 27.11.2021


0 коментара