info@glashatai.com 08:07 11.08.2022

Протест и безредици пред Парламента


Протест и безредици пред Парламента

 Протестиращите против зеления сертификат привърженици на партия Възраждане пред Парламента  бяха призовани от оратор да тръгнат към парламента, да влязат и да поискат отговори. Чуват се викове: "Искаме премахване на всички мерки“, "Няма да търпим“. Някои от протестиращите се опитват да пробият плътния кордон от полицаи. Има и допълнителни сили за сигурност, които се включват в опазването на реда.

Хиляди хора от цялата страна се включиха в националния протест срещу зеления сертификат и противоепидемичните мерки, организиран от партия „Възраждане“..

Протестът, който започна в 12 часа, е ограден от непрекъснат полицейски кордон – както в пространството около паметника на Цар Александър II, така и около сградата на Народното събрание.

На площада има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове. Звучи народна музика.

Участници в протеста пристигаха организирано с автобуси и личен превоз, като някои са тръгнали от сутринта, като към 12 часа пристигаха още. Те паркират на определено от Столичната община място, като се придвижват пеш до мястото на протеста.

Протестът не е само политически, но и граждански, твърдят пристигнали да участието в демонстрацията.

„Първо, против зеления сертификат и тези Covid мерки, които са безумни“, каза мъж, обяснявайки мотивите си да се включи в протеста.

Движението по бул. "Цар Освободител" не е спряно.
Източник bnr.bg


Публикувана на 12.01.2022


0 коментара