info@glashatai.com 07:04 28.05.2022

Предлагат вечерен час за учениците в пернишко


Предлагат вечерен час за учениците в пернишко

Да бъде въведен вечерен час за учениците в пернишко, това е предложил директорът на РЗИ – Перник д-р Александър Златанов. на днешното заседание на областният кризисен щаб за борба с Ковид 19  Идеята му е часът да бъде 20.00 и през ваканцията да бъдат извъешвани проверки на местата, където се събират ученици. Присъственото обучение, обаче ще остане. Към момента областта е във втория етап на плана. „Броят на учениците, дали положителен резултат на тестовете се задържа.  На този етап ситуацията не предполага начин на обучение различен от присъствения и учениците ще могат да завършат  учебния срок присъствено", добави д-р Златанов.

Началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова обясни, че тестването на учениците продължава. „Наблюдава се тенденция част от родителите да  подават заявления децата им да се обучават в електронна среда, което е нормативно допустимо", каза тя и добави, че е уместно в тази ситуация да се въведе вечерен час за учениците.

Директорите на лечебните заведения коментираха, че натискът към момента е насочен към амбулаторната помощ и свободни легла в лечебните заведения има. Те добавиха, че проблемите с липсата на достатъчен медицински персонал продължават да стоят на дневен ред.

„Новите случаи днес са 227, а заболеваемостта за последните 14 дни е 1879 на 100 000. Активно болните към момента са 1854 като 1738 от тях са на домашно лечение. Над 60% от случаите са с доказан вариант „Омикрон", потвърждават се и данните, че преболедуването му е по-леко"


Публикувана на 25.01.2022


0 коментара