info@glashatai.com 08:18 28.05.2022

Графични портрети на исторически личности показва момиче от Радомир


Графични портрети на исторически личности показва момиче от Радомир Източник на снимката: архив

Изложба “Портрети на исторически личности – послание за преклонение пред тях” ще представи утре пред радомирци Ани Илиева.  Експозицията и от 24 графични портрети  ще бъде подредена в зала „Войнишко въстание“ на Общински исторически музей – град Радомир и се очаква да бъде открита от кмета на града Пламен Алексиев.
Авторката е радомирка, Учи в девети клас на гимназия „Никола Вапцаров” в града. Изложбата е първата и самостоятелна изява на даровитото момиче.  Интересът към историята мотивира Ани Илиева   да рисува портрети на исторически личности и картини с историческа тематика. Чрез картините си момичето  дава  своя личен принос за популяризиране на славната българска история. От две години Ани е член на училищен ученически клуб  „Историк”  

Традиция е клубът да представя изложби  “Портрети на исторически личности – послание за преклонение пред тях” За първи път подобна експозиция е представене през 2010-та година с автор Женя Желязкова, През  2014 г. експозицията показва картини на  Александрина Александрова, а през 2018 г. на Диана Славейкова.


Публикувана на 10.05.2022


0 коментара