info@glashatai.com 02:43 27.06.2022

Ансамбъл "Тракия" и "хора- книги" за 24 май в Перник


Ансамбъл Източник на снимката: архив

Ансамбъл „Тракия“ ще зарадва перничани по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Концертът на един от най-големите български фолклорни ансамбли ще започне в 19:00 ч. пред Двореца на културата.

Празникът за перничани ще започне в  11:00 ч. с традиционното  дефиле на над 3000 пернишки ученици и учители, което ще бъде предвождано от ученическия оркестър на VI СУ.

Пак по традиция ще има церемония по издигане на националния флаг на Република България, Връчване на отличията „За принос“ в областта на образованието, културата и журналистиката и концертна програма с участието на творчески формации на ЦПЛР Обединен детски комплекс.

Инициативата на Международния младежки център Перник - "Жива библиотека" ще започне в 13:00 ч. при сцената в централния градски парк. Разликата с останалите библиотеки е, че тук книгите са хора, а четенето е разговор.

Биографичната книга на Георги Тошев - "Тя, Цветана Манева" ще бъде представена в 15:30 ч. на централния градски площад. В изданието журналистът е описал всички лица на звездата на българското кино и театър.


Публикувана на 23.05.2022


0 коментара