info@glashatai.com 02:17 27.06.2022

Ето колко са украинците в Пернишка област и колко от тях са получили парични помощи


Ето колко са украинците в Пернишка област и колко от тях са получили парични помощи Източник на снимката: областна администрация Перник

Към настоящия момент, по данни на пернишката полиция, адресно регистрирани на територията на областта са 293 украински граждани, от които 136 деца. Това стана ясно след заседание на Оперативната координационна група на област Перник

От тях през Областния център за прием и подкрепа са преминали 135 граждани на Украйна

В Дирекции „Социално подпомагане" на територията на област Перник през месец април 2022 г. са отпуснати и получени помощи от 94 лица и/или семейства - украински граждани. Размерът на отпусната помощ е – 375,00 лв.

От 01.05.2022 г. до настоящия момент има подадени 13 бр. заявления-декларации от украински граждани за отпускане на еднократна помощ.

В различните кампании, организирани от или съвместно с БЧК, на територията на област Перник са подпомогнати 103 украински граждани. В Националната кампания на МОН и БЧК  "Деца помагат на деца" с дарения са се включили 25 училища от област Перник. В РУО са подадени до момента 10 заявления за постъпване в детски и учебни заведения в Перник, Радомир и Ковачевци. Всички деца са приети и се адаптират добре в новата среда, сподели началникът на РУО-Перник, Ваня Коконова.

В дирекция „Бюро по труда" – Перник са организирани срещи на работодатели с 35 украински жители, от които 11 души са заявили желание за започване на работа.


Публикувана на 27.05.2022


0 коментара