info@glashatai.com 09:12 11.08.2022

Как да заспим по лесно в жегата


Как да заспим по лесно в жегата Източник на снимката: nova.bg

Ако заради горещините се въртите в леглото и не можете да заспите е добре даз наеете, че когато  е много топло, сънят трудно идва.

Сомнологът, професор, доктор на медицинските науки Роман Бузунов, посочи няколко съвета, които да помогнат на страдащите от безсъние в горещото време, да заспят по-лесно.

„Можете да охладите леглото с вода. Не става въпрос за изсипете вода, но можете спокойно да напръскате чаршафите си със студена вода, като използвате шише с пулверизатор. Докато спалното бельо изсъхва, ще ви бъде по-хладно", съветва Бузунов.

Задължително пийте колкото е възможно повече хладка вода. Ако е много горещо, нека течностите да бъдат поне три литра. Този съвет разбира се важи за пациентите, които нямат бъбречни и сърдечно-съдови противопоказания. "В жегата се потим много и се получава изпаряване, което води до дехидратация на тялото", напомня лекарят.

Тези, които нямат климатик в дома си, той съветва да използват вентилатори. Роман Бузунов препоръчва и да се следи дали в жегите не се обострят сърдечно-съдовите заболявания, тъй като това е често срещан проблем.

източник: dariknews.bg


Публикувана на 21.07.2022


0 коментара