info@glashatai.com 08:19 11.08.2022

Добрата новина: Още един човек е излекуван от ХИВ


Добрата новина: Още един човек е излекуван от ХИВ Източник на снимката: bTv

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ. Заради опасната процедура по лечението на вируса, обаче, няма много желаещи да се лекуват, съобщи ,bnr.bg позовавайки се на  БГНЕС като цитира АФП.

Изследователи на СПИН обявиха, че 66-годишният заразен мъж, наречен с кодово име "Градът на надеждата" на името на калифорнийския център, където е бил лекуван, вече е в ремисия. Той е живял 31 години с вируса и не е очаквал да бъде излекуван. Новината идва в навечерието на Международната конференция за СПИН, която започва в Монреал, Канада в петък.

Това е вторият човек в света, обявен за излекуван тази година, след като учените обявиха през февруари, че американка, наречена "Пациентът от Ню Йорк", също е в ремисия.

Мъжът, обявен за излекуван днес, подобно на пациентите в Берлин и Лондон преди него, е с трайна ремисия след трансплантация на костен мозък за лечение на рак.

Съобщава се за още един мъж - от Дюселдорф, който е преминал по същата процедура и е в ремисия, но в момента текат изследвания. Иначе, той ще е петият пациент в света, излекуван от ХИВ
Източник: .bnr.bg


Публикувана на 27.07.2022


0 коментара