info@glashatai.com 13:33 31.05.2023

Транспортът в Перник: бавен, мръсен и пълен със своеволия


Транспортът в Перник: бавен, мръсен и пълен със своеволия

Общественият транспорт в Перник от години е в окаяно състояние. Хората, които по една или друга причина не използват автомобили  са свикнали с нередовността на транспортните средства и с това да се тъпчат в тях, защото наместо автобуси по натоварените линии движат 10-12 местни маршрутки, лятото да е жега до припадък, а хигиената да е със съмнително качество.
От няколко седмици шофьори практикуват да не спират по спирките. В случай, че няма хора за качване, спирката се подминава като пътен знак, без значение дали има слизащи. Десетки перничани се оплакват, че са принудени да вървят разстояния в жегите, тъй като водачът просто е решил да пропусне спирката им.
От дни последните курсове на возилата по линия 20, например се ползват и за зареждане с гориво. Пътниците са принудени да посетят бензиностанция, защото водачът на рейса е решил да ги разходи до там, смятайки че всички имат неговото време

Преди дни един шофьор, пък огладнял по време на път и спокойно оставил бусчето, за да отскочи до близка закусвалня, купувайки си нещо за хапване.
Всичкото това би било ОК, ако ражданите не си плащаха за услуга, чието качество е под всякаква критика. Контрол, очевидно няма
 


Публикувана на 02.08.2022


0 коментара