info@glashatai.com 08:46 11.08.2022

10 годишно дете яхна мотопед. Родителите- разрешили


 10 годишно дете яхна мотопед. Родителите- разрешили

Около 17,20 ч. вчера, в пернишкия кв. „Църква“ униформените забелязали движението на мотопед, управляван от момче, на задната седалка пътувало и още едно дете, и двамата били без каски. При спирането и последвалата проверка полицаите установили самоличността на двете момчета – 10-годишния моторист и 11-годишният му спътник. Установени са и са проведени разговори с родителите на момчетата – едните признали, че доброволно са предоставили мотопеда на сина си и дори го изпратили на пазар, а другите – знаели, че синът му се вози с въпросното момче.

Предприети са съответните административно-наказателни мерки. Два акта за административно нарушение са съставени на 46-годишния баща на водача на мотопеда – единият за предоставяне на превозното средство за управлението на неправоспособният му син, а вторият – за констатирана липса на сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Свалени са и регистрационните номера на мотопеда.

              Родителите на двете деца са предупредени за отговорността, която носят при подобни случаи и за недопускането им в бъдеще.


Публикувана на 04.08.2022


0 коментара