info@glashatai.com 22:19 01.12.2023

Брезничани пътуваха във времето и пространството, вчера /снимки/


Брезничани пътуваха във времето и пространството, вчера /снимки/

Истинско пътуване във времето и пространството си организираха брезничани вчера. Както Глашатай писа  Ретро ревю ще могат да гледат брезничани ретро ревю показаха вчера манекени. а изложба на градско облекло от края на XIX  и средата на XX можеше да се види пред сградата на военния клуб в града.
Организатори на проявата бяха Общинския исторически музей и Община Брезник.


Посетителите буквално се пренесоха във времето стотици години назад и съпреживяха облеклото на брезничанката тогава. Дрехите, дело на дизайнерката Александра Петрова бяха носени от манекени и млади брезничани. Можеха да се видят актуални облекла както за ежедневието, така и за празнични поводи.
Оказа се, че брезничанката от онова време е  била в крак с европейските модни тенденции и е носела актуални за времето си модели и материи.

 

 

 


Специална възстановка на местната чаршия от онова време пренесе посетителите на проявата век-два назад. В града на брезите е имало стотици дюкяни, кафенета и ресторанти, в които са се събирали на сбор и раздумка брезничани, разказа пред Нова телевизия зам.кметът на града Мария Добревска.
Специално за проявата бяха изникнали Данкиното кафене, Минкината фурна, местно шивашко ателие и др.

 

 

 

Атракция сред дамите беше разкрасителен салон, в който маникюристка "от онова време" можеше да се погрижи за ръцете и ноктите на посетителките. Естествено, така както се е случвало преди век

снимки:Милен Николаев Миланов и На кафе - Nova Play


Публикувана на 22.09.2022


0 коментара