info@glashatai.com 10:46 29.09.2023

Пернишкият художник, Радослава Манова Раде, показа картини в Италия


Пернишкият художник, Радослава Манова Раде, показа картини в Италия Източник на снимката: личен архив

Пернишкият художник Радослава Манова откри своя самостоятелна изложба на остров Сардиния. Талантливата Раде е подредила 37 картини, рисувани в различни години, но залага на по - нови платна. След изложбата в съседката ни Сърбия Радослава Манова - Раде откри изложба в Сърбия и в Италия отива с името Плерома. Като нейно вътрешно усещане и нейна “ запазена марка”.

Началото на събитието е дадено от кмета на Сардара Джорджо Дзука , а сред присъстващите са художници, арт критици, както и много местни и представители на общността на Сардиния в гр. София. Истинско вълнение за нея е бил подробният и професионален коментар на Паоло Сирена - арт критик и директор на международно биенале, което се провежда от години в Сардиния. Раде каза,че е изпитала огромно вълнение от топлата , поетична атмосфера на галерията , от сърдечния прием , както и от споделеното отношение и нескрит интерес към нейното изкуство

Градчето, в което Манова излага  е на двайсетина километра от централния град - Каляри, туристически и културен център. Известно е със своите Нураги - свещени храмове , подобни на този в с. Гърло. Изложбата на Раде е подредена в градската галерия - Каза Пилони. Самата сграда е строена около 1700 година и сама по себе си красива и носеща духа на времето.

Картините на Раде ще бъдат в галерия Каза Пилони до 04.12.2022г.


Публикувана на 12.11.2022


0 коментара