info@glashatai.com 18:07 23.02.2024

След часове крамоли, депутатите приеха заглавие


След часове  крамоли, депутатите приеха заглавие

След 4 часа крамоли, депутатите приеха заглавието на изборния кодекс Изключително оспорвани бяха  дебатите, в който се чуха много обвинения в корупция, задкулисие, статукво и невежество. Имаше обиди и обидени- Имаше наказан депутат заради безредица в залата и опит за блокиране на парламентарната трибуна, но по-късно наказанието беше отменено. Още в самото начало ПП опитаха да осуетят разглеждането на ИК, после правиха няколко пъти предложения за отлагане, но те бяха неуспешни.

Корнелия Нинова, обвини предишните си коалиционни партньори, че използват закона  за ултиматум срещу това дали ще има правителство и несправедливо  БСП като статукво: "Коалицията на войната беше първа, а не коалицията на хартията", посочи Нинова.
В крайна сметка  народните избраници  приеха промяна на заглавието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс  Гласуваха 150 депутати - "За" - 123, против - 26, въздържал се един. Депутати поискаха прегласуване - при него дадоха своя вот 159. за - 123, против - 36, няма въздържал се.


Публикувана на 24.11.2022


0 коментара