info@glashatai.com 10:54 29.09.2023

Няма лоша реклама ли?!


Няма лоша реклама ли?!

Според популярна теза няма лоша реклама.  Твърдението е вярно, когато става въпрос за дребни амбулантни стоки, масова конфекция и ниско качествена поп култура.
Когато обаче рекламираш историята си, богатото наследство на прадедите си, културата оформила те като общност, трябва много да се внимава с рекламните средства. Те сами по себе си може и да не са лоши, но определено не всички водят до добра реклама. Възможността да опошлевиш ценност е лесно постижима.Случи се тези дни в града ни. Популярна певица са изкълчи полугола под звуците на чалга песен в една от светините на Перник.Грозно: разголена певица и кон в Минната дирекция

И видиш ли това ни бе представено като по-по-най- в рекламата. Щото като я зърнели феновете и на потоци щели да заприиждат. Дали това ще се случи предстои да видим. Сигурно, е че огромната част от тези фенове хич, ама хич не се интересуват от историята на мястото. В най-добрия случай ги вълнува идолът им и коня му /от клипа/. Та дори и да дойдат едва ли ще търсят  многообразието от архитектурни и интериорни образци. Със сигурност ще си щракнат по едно селфи на мястото на животинката и ще бързат да се махнат. Дори и да се намери някой който да им покаже  ар деко елементите в интериора или  препратките към неоренесанс, неоготика, националромантизъм, той по-скоро би бил възприеман като досадник.
Принизяването на архитектурното бижу до мястото от клипа на чалга певачката е меко казано пошло и не на място.

Градът ни има нужда от реклама и определено има какво да рекламира и в архитектурата, и в историята и в културата и в индустрията, спорта или изкуството.  Хубаво, обаче би било Перник да се популяризира  по подходящ начин и с подходящи средства иначе рекламата е не само лоша, но и ражда популярни и запомнящи се крилати фрази. Така затвърждава стериотипите, онези не много ласкавите,  за перничани.
И да в тези случаи определено има лоша реклама

 


Публикувана на 06.01.2023


0 коментара