info@glashatai.com 21:45 21.04.2024

Давай, народе! Срамно е да сме втори


Давай, народе! Срамно е да сме втори

 

Някаква си интернет платформа обявила конкурс за „любимо място” и взела, че наредила всички областни градове плюс Димитовград и Казанлък. Защо?!  Платформата си знае. По важното, е че никой не и  пита. Народа се е юрнал да слага палчета и да се надпреварава в стил кой  по-по-най бързо и по- често ще сложи like  на „любимия си град.  Естествено, че така ще влезе в бройката на платформата, която със сигурност ще си осребри инициативата. Няма лошо и всеки сам си преценя, както се казва
Да речеш, че това  е истинска любов към родното или местен патриотизъм. Едва ли?!
Защото обичта към населеното място се мери с друго: с грижа, работа, ако щете с „принос”, ама не към вицовете съпътстващи града ни. Любовта  към родното се измерва ако не с изграждането на  нещо, то поне с опазването и неразрушаването му. Уви в Перник не можем да се похвалим с подобни постижения. Затова пък във въпросната класация сме втори. Кой ни надминава ли … надминава ни едно също толкова неприветливо място за живеене каквото е Видин.
Излиза, че колкото по-науреден, мръсен и труден за живеене е един град, толкова хората в него повече слагат палче.  Това или е избиване на комплекси или на нашенци много им харесва да дишат задушлива миризма, ако не всеки ден, то поне веднъж седмично. Това или е чиста глупост или перничани обича да чакат с часове транспорт, особено в почивните дни. Това или манталитет или хората тук обичат да газят кал, да се наводняват когато завали, в случай, че не живеят на центъра, разбира се. Може би натисналите like наистина обичат  от чешмите им да тече нещо, някакво, такова с различен от прозрачност цвят, което да плащат за чиста питейна вода.

Давай народе- срам на второ място сме. Трябва да сме първи


Публикувана на 21.02.2023


0 коментара