info@glashatai.com 19:24 27.03.2023

Лекарства в магазин и 10 с белезници при специализираната полицейска операция в Пернишкo


Лекарства в магазин и 10 с белезници при специализираната полицейска операция в Пернишкo

10 задържани при специализираната полицейска операция в Пернишкo Образувани са 3 бързи и 2 досъдебни производства

Както Глашатай писа Спецоперация в пернишко. Полицаите изградиха 10 КПП-та, временно

на територията на Пернишка област се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред.

В хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. Иззеъи са 148 броя различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ – Перник. Контролните органи са съставили и 3 акта за установяване на административни нарушения в обекта и предстои неговото запечатване. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.

Започнато е още едно досъдебно производство за кражба по което са задържани трима, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 20 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън.


Публикувана на 17.03.2023

ГЕРБ - Избори 2023
0 коментара