info@glashatai.com 11:03 10.06.2023

16 пожара горяха през уикенда. Ето какво изпепели огънят


16 пожара горяха през уикенда. Ето какво изпепели огънят

16 пожара  гасени от огнеборците в региона през почивните дни

13 в сухи треви и храсти и 3 със значителни материални щети

На 16 сигнала за пожари – във  фургон, автомобил, овощни дръвчета, сухи треви и храсти са реагирали пернишките пожарникари . Огнеборците са гасили фургон в пернишкото с. Рударци. Огънят е тръгнал около 23, 30 ч. на 25 март. Причината не е установена. Фургонът, който е бил необитаем е изгорял напълно. Работата по случая продължава.

Отново на 25 март е пламнал товарен автомобил „МАН“, който се е намирал в ковачевското с. Косача. Причината е късо съединение. Машината и намиращите се в нея документи са изгорели. Няма пострадали хора.

Както Глашатай писа Човек пострада при пожар в Драгичево 79-годишен мъж е пострадал при опит за гасене на пожар в двора му. Инцидентът е станал на 26 март, около 13 ,00 ч. в пернишкото с. Драгичево. Мъжът запалил сухи треви и отпадъци в дворното си място. Огънят се разпространил в градината му и при опит да го загаси пламъците са го засегнали частично, без сериозни наранявания и изгаряния. Прегледан е на място и е освободен. Унищожени са 3 овощни дръвчета.

От пожарната отново наломят на граждани, че е забранено паленето на сухи треви и отпадъци. Много често такива случай са с фатален край както за имуществото, така и понякога за живота на хората.

 


Публикувана на 27.03.2023


0 коментара