info@glashatai.com 18:29 11.12.2023

Габриел връща мандата. Правителство ГЕРБ-ПП- с втори мандат


Габриел връща мандата. Правителство ГЕРБ-ПП- с втори мандат

В 15:00 часа номинираната за премиер Мария Габриел трябва да отиде при президента Румен Радев, за да върне първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.
Правителство ще има с втория мандат. Това са се договорили двете формации. Премиерът ще се сменя на определено време. Първият ще е акад.Николай  Денков, негово вице ще е Габриел. След 9 месеца  той ще подаде оставка и премиер ще ббъде  Мария Габриел. Това стана ясно от съвместен брифинг на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни избори имаме затруднение да създадем редовен кабинет и има реална опасност да отидем на следващи поредни избори без ясен резултат. Това съобщи акад. Николай Денков от ПП-ДБ.
"Поучени от опита на 48-ото НС - това, което направихме в настоящото 49-о НС е да инициираме законодателна програма, която да бъде приемлива за повече от една парламентарна група. Съставихме проектокабинет с идеята да покажем, че имаме възможност да управляваме държавата, ако това се наложи. Предложихме на ГЕРБ-СДС да стъпим на законодателната и управленската програма, да стъпим на състава, който може да бъде прецезиран", допълни той. 


Публикувана на 22.05.2023


0 коментара