info@glashatai.com 20:45 15.07.2024

По- скъпи коли през 2015


По- скъпи коли през 2015

"През 2015 г.  се очаква поскъпване на автомобилите втора ръка. Вероятно то ще бъде поне с около 10% ръст на цените". Това заяви пред Economic.bg зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили в България Любомир Доросиев. По думите му причината за увеличението на цените е фактът, че нараства търсенето на употребявани автомобили, а в същото време няма предлагане. 

Относно пазара на коли в момента, Доросиев обясни, че от години насам януари месец е доста слаб. "След почивките и празниците хората мислят за други работи. По принцип декември е силен месец, но през януари традиционно няма много работа", добави още той.

 

Според него през 2015 г. ще има достатъчно работа за бранша. "Нарастването на цените се случва от няколко години. До момента ние го компенсирахме с нашата печалба, но вече няма накъде и съответно цените ще задържат по-високи стойности", обяснява Доросиев.

"Моето наблюдение е, че един автомобил, който съм продавал преди 7-8 месеца или година, в момента струва също толкова, колкото е бил тогава. Това означава, че с една година по-стар автомобилът пак е на същата цена", подчерта той.


Публикувана на 12.01.2015


0 коментара