info@glashatai.com 19:45 23.02.2024

Фалшиви призовки от полицията се разпространяват по имейла


Фалшиви призовки от полицията се разпространяват по имейла

Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас. За това предупреждават от вътрешното министерство. Измамните съобщения гласят ,че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография.

Информацията за разпространението на такива фалшиви имейли е получена в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" по линия на Европол. Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплатят определена сума, за да бъде прекратено наказателното производство срещу тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили официалните си национални власти или Европол. Белгийските власти са започнали официално разследване, за което информират и различни новинарски канали. С цел повишаване на информираността и бдителността за подобни измами, Европол е разработил и клип с превантивен характер. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.


Публикувана на 25.10.2023


0 коментара