info@glashatai.com 22:49 01.12.2023

Красива "песен за нашия остров" могат да видят перничани


Красива

Красива, провокативна чувствена и цветна изложба е на разположение на ценителите на изобразителното в галерия "Кракра".  Петата самостоятелна екзпозиция на Радослава Манова- Раде носи името  "Песен за нашия остров",  беше открита тази седмица и ще може да бъде видяна до 11 ноември.
Творческият проект съчетава в себе си картини и поетични текстове и отразява палитра от мъдрост, талант и богата душевност на авторката. ."Моят творчески проект е композиция - шест картини с лирически текстове от Раде. В неговото начало стоят образите, които намират и своята словесна изява. "Оплетени" Началата - Образ и Слово - изграждат общо художествено пространство, в което говорят по различни начини, но и взаимообразуват смисли, взаимопроникват и пренареждат, търсят общи символи и послания", казва за проекта си тя.


Картините и се отличават с дълбочина, чувствителност и живописност. Ценители на изкуството сравняват образи при Манова с такива при най-големите имена в изкуството.
Поетичните и текстове са бели, чувствени и мъдри. Самата авторка споделя, че изкуството не трябва да е самоцел. Според нея то трябва да води към съпреживяване и искрен диалог за смисъла на живота, духовно усъвършенстване и единение между хората, утеха в бурите и горчивините на живота и времето.


Публикувана на 29.10.2023


0 коментара