info@glashatai.com 21:34 01.12.2023

В "нежна спирала" се въртяха почитатели на поезията в Перник


В

По нежната спирала на живота се завъртяха почитатели на поезията и на Калина Влади в петък.  Авторката представи четвъртата си книга "Нежна спирала" С помощта на артистичния си талант и на редактора и издател Константин Враджалиев спретнаха почти театрален спектакъл. В него както традицията повелява бе включена и публиката. Редяха се стихове- портрети, такива посветени на най-близките, на любовта и човешките взаимоотношения и разбира се на театъра. Книгата е посветена на 30 годишнината на актьорската дейност на авторката.

Калина Влади, както почитателите и знаят е поетичен псевфоним на актрисата Василка Сумева

Своеобразен опит за портрет чрез стихове разкри образът и. Почитателите  разбраха повече за поетичния и псевдоним, който разбира се, че е свързан с роля- първата. 
  Това е втората книга, която Калина Влади посвещава на театъра. На първото и стъпване на сцена е  посветена и "Крехко равновесие". На юбилея си Калина посвещава "Бодлива нежност", а "Докато дишам" на прекрасното си семейство

Чрез стихове присъстващите умело бяха потопени в дълбините на най- интимните усещания за приятелство и любов. Разтърсени от смели откровения в рими, посветени на майката на поетесата

В стихосбирката читателят намира творби за децата и: Росица, Катина и Стефан и разбира се за съпруга Георги. Най-много са онези, които разкриват нея самата. Познавачи на творчеството и твърдят, че това може би е най-личната и книга, разкриваща най-интимните кътчета от душата и по не винаги нежната спирала на живота.

 


Публикувана на 29.10.2023


0 коментара