info@glashatai.com 18:48 23.02.2024

Eто какво ще бъде времето през декември


Eто какво ще бъде времето през декември

В началото на месец декември времето  ще е сравнително топло, с разкъсана средна и висока облачност. През периода 2-4 декември, с преминаване на средиземноморски циклон, облачността ще се вплътни и от запад на изток на много места в цялата страна ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите в северозападната половина от страната ще преминава в сняг. 

Около средата на първото десетдневие вероятността за валежи намалява, но се повишава възможността за мъгливо време в низините сутрин. Температурите ще са близки до климатичните норми. През втората половина от първото десетдневие отново се повишава вероятността за синоптична обстановка със значителна облачност, валежи от сняг в по-голямата част от страната и температури, които ще са по-ниски от обичайните за периода.

В началото на второто десетдневие температурите ще се повишат, но след това ще има валежи и те ще се понижат

През второто десетдневие се очаква температурите да се повишат и да бъдат близки или по-високи от нормите, а вероятността за валежи намалява. Отново ще се създадат условия за намалена видимост или инверсионна облачност на места в низините и котловините сутрин.

Около средата на периода се повишава вероятността за процес със значителна облачност, валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите.

През третото десетдневие се очакват валежи от дъжд, а в Северна България и по високите полета - и от сняг

През първите дни от третото десетдневие на месеца изгледите са за време без валежи и с температури, близки до обичайните. През последните дни от месеца се очаква температурите да се повишат и да бъдат над климатичните норми. Повишава се обаче и вероятността за валежи от дъжд, а в Северна България и по високите полета - и от сняг.


Публикувана на 29.11.2023


0 коментара