info@glashatai.com 20:14 21.04.2024

Код студ


Код студ Източник на снимката: НИМХ

За утре от НИМХ издават  предупреждение  от първа степен - жълт код, за ниски температури в цялата страна и за силен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

В седмичната прогноза за времето у нас от 9 до 14 януари се съобщава, че във вторник (9 януари) времето ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат. В Източна България и в крайните южни райони валежите още сутринта, а след обяд - навсякъде ще спрат. С умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток, застудяването ще продължи и към 14:00 ч. утре температурите в по-голямата част от страната ще са между минус 5 и 0 градуса. 

В сряда (10 януари) вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне още и в много райони ще стихне. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще бъде студено, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а дневните - ще останат около и под нулата. 
В четвъртък (11 януари) със слаб югозападен вятър за кратко относително ще се затопли, а максималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Сутринта ще бъде слънчево, а след обяд ще започне увеличение на облачността, все още без валежи. 
През следващите дни от север ще проникне нова порция студен въздух и температурите отново ще се понижат. В петък (12 януари) ще преобладава облачно време, на отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб сняг. 
В събота (13 януари) ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. 
В неделя (14 януари) вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще намалее, над по-голямата част от страната - до предимно слънчево време. Температурите ще се повишат - повече дневните.


Публикувана на 08.01.2024


0 коментара