info@glashatai.com 20:32 21.04.2024

Внимание! Нова схема за имотни измами


Внимание! Нова схема за имотни измами

За нова схема за имотни измами алармира топ адвокатът Анжела Асенова. В свой пост в профила си в социалната мрежа тя пише:

"Внимавайте, когато сключвате нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот и продавачът твърди, че е собственик на този имот въз основа на договор за покупка на държавен имот, сключен през 90-години по реда на Наредбата за държавните имоти.

Пиша този пост заради поредната нова схема за имотни измами! Днес се оказа, че като нова схема за имотна измама е да се фалшифицират такива договори.

В публичния електронен регистър на Агенцията по вписванията има информация само за сключени сделки/договори след 2002г. И това днес се използва за нова престъпна схема за имотни измами.

Затова, Бъдете внимателни! И когато пристъпвате към сделка, в която продавачът се легитимира с такъв договор ( когато твърди, че въз основа на такъв договор е собственик на имота), ЗАДЪЛЖИТЕЛНО извършете проверка в съответната общината дали такъв договор действително е бил сключен!

Животът се преобръща само за миг. И нямат никакво, никакво значение каквито и да е имотни придобивки. И затова- Защо е тази алчност......?!!!! И защо трябва да ги има и тези престъпни имотни схеми, все нови и нови, когато само едно е сигурно, че животът на всеки има своя край.........А в края..... никой няма да вземе със себе си нищо..."


Публикувана на 09.01.2024


0 коментара