info@glashatai.com 20:49 15.07.2024

Художникът Е. Постолов ще празнува сред пейзажи и приятели


Художникът Е. Постолов ще празнува сред пейзажи и приятели Източник на снимката: архив

Сред пейзажи и приятели се готви да посрещне рождения си ден художникът Евтим Постолов. Той е от онази група хора, които отбелязват  личния си празник веднъж на четири години, тъй като е роден на 29 февруари и за втори път ще го посрещне в галерия сред най-близките си хора и красивите си творби.  Шеговито можем да приемем, че утре Постолов ще празнува 13-ти рожден ден и официално е в групата на тийнейджърите. Празникът ще бъде в галерия "Марин Гогев", където майсторът на четката  ще подреди свои картини.
Живописните му платна се отличават с особен колорит. Познат е на ценителите на изобразителното изкуство с красиви пейзажи, въплъщаващи всички теми на битието и и метафорично пресъздаващи житейската   философия на автора. Картините на Евтим Постолов често препращат към теми, свързани със смисъла и устойчивостта на битието ни. Платната  грабват зрителя и го карат да се връща към картините и да размишлява за тях и когато е излязъл от галерията.
Почитателите на изобразителното изкуство възприемат Еврим Постолов като пернишки художник и малко от тях знаят, че той всъщност е от Клисура. Завършил е Керамика в Елин Пелин. Живее и твори в София. Картини на Постолов са притежание на редица галерии и частни колекционери в България и чужбина

 


 

 


Публикувана на 28.02.2024


0 коментара