info@glashatai.com 21:14 21.04.2024

Пернишко детенце има нужда от помощ


Пернишко детенце има нужда от помощ

Още едно пернишко дете се нуждае от помощ. Борислав е на седем години и Страда от аутизъм. За да се подобри състоянието му е необходимо да се присадят стволови клетки в клиника в Нови сад- Сърбия. За лечението са необходими близо 43 000 лева. Сумата е непосилна за семейството.
За състоянието на детето си разказва майка му в една от дарителските платформи. Публикуваме разказа и:
"Здравейте мили и добри хора!

Преди да Ви разкажа моята история ще ви благодаря, защото здравето е най-важно и скъпо. Аз съм Милица Мъжа ми е Мирослав и Сме  От Град Перник ние сме родители  на     едно прекрасно слънчево дете Борислав, който е на 7годинки заченат е нормално с нормална бременност роден е две седмици преди термина по естествен начин с нормално тегло и ръст с умерена асфиксия.

Бързо се възстановихме бяхме изписани на 5ден. Борислав беше спокойно бебе с леко забавено физическо развитие. Направихме консултация  с детски невролог и му провеждахме нужната рехабилитация, за да проходи.

На 1година и 6месеца проходи преди това започна да си държи главичката и да гука. Но защото беше по-пълен започна да седи и от по-късно.На 8месеца се опитваше  да казва баба и мама.

След поставяне на ваксина на 1година и 2 месеца спря да обръща внимание, спря да се обръща, когато го повикаме по име, спря да обръща внимание на играчките. А с времето, както ядеше всичко изведнъж спря и стана избирателен към храни.

Направихме  консултация с детски психиатър и клиничен психолог и от там ни казаха, че е с Тежка Умствена Изостаналост Генерализирано Разтройство на Развитието със значително нарушено ниво на функциониране F84.8 .

Светът ни се срина. Не можехме да повярваме, че това ни се случва и защо на нас. Борислав посещава два пъти седмично логопед,психолог и ерготерапия. Мъките и Борбата ни не спират до тук . Мъжа ми бащата на Боби е Болен със авто имуно заболяване Множествена Склероза. Нашето ежедневие всеки един ден е борба за нас и моето семейство 

В ДГ се работи също с ресурсен учител психолог и логопед.Също така сме опитвали терапия с баро камера и има напредък,но малък и то благодарение на терапиите. които посещава.

Нашата надежда е терапия с вливане на стволови клетки в Нови Сад .От там идва информация за десетки деца с аутизъм, които са значително по-добре.

За Това Мили и Добри Хора, много ви моля да ни подарите малко лъч надежда за нашия Син и Малко Светлина  за да Има По Добро и достойно Бъдеще. Сумата за Нашето Семейство Е Непосилна. Моля Да Отворите Сърцата и да ни подкрепите във нашата борба Бъдете Здрави и Благословени!", завършва разказа си майката

 


Публикувана на 28.02.2024


0 коментара